یک مطالعه نظری بر روی مدل آسایش حرارتی در محیط خواب تأیید کرد که عایق های ارائه شده توسط لباس خواب و ملافه، آسایش حرارتی را در طول خواب حفظ می کند. 10 پارچه های نساجی، از طریق عایق حرارتی ذاتی و خواص رطوبتی خود، تأثیر مهمی بر راحتی حرارتی با توجه به گرما و رطوبت دارند.
الیاف طبیعی (پنبه و پشم) و مصنوعی (پلی استر) برای لباس خواب و ملافه استفاده شده است. تفاوت در خواص نساجی آنها نشان دهنده اثرات متفاوت بالقوه بر عایق حرارتی است، و بنابراین، یک رویکرد سیستماتیک برای بررسی تأثیر آنها بر خواب ضروری است.
پشم یک فیبر پروتئینی کراتین طبیعی چین خورده با رطوبت سنجی بالا (قابلیت جذب رطوبت در صورت خشک شدن کامل الیاف) و عایق حرارتی بالا در مقایسه با پنبه، اکریلیک، نایلون و پلی استر است.
Tsk و دمای ریز اقلیم و رطوبت نسبی (RH) در فضای بین پوست و لباس خواب/ رختخواب، که به نوبه خود ممکن است پوشنده را تحت شرایط مختلف راحت تر نگه دارد.
ساختار الیاف) به ترتیب الیاف پشم، پنبه و پلی استر کاهش می یابد. بنابراین، انتظار می رود که الیاف پشم، در مقایسه با الیاف پنبه یا پلی استر، ظرفیت بیشتری برای جذب رطوبت و انتشار گرما به هوای اطراف یا از آن داشته باشند. پوست، به روشی وابسته به گرادیان دما و RH.
جای تعجب نیست که هنگام خرید سرویس خواب مدرن از تولید به مصرف مقایسه پنبه با پارچه پلی استر در Ta 37 درجه سانتیگراد و 60٪ RH، نرخ تعریق بالاتری با پلی استر 15 مشاهده شد زیرا پلی استر رطوبت کمتری نسبت به پنبه دارد.
مطالعات عملی کمی در مورد تأثیر نوع پارچه برای رختخواب، بر خواب وجود دارد. یک مطالعه نشان داد که خوابیدن روی زیرانداز پشمی به طور قابلتوجهی حرکت بدن را کاهش میدهد، کیفیت خواب ذهنی بالاتری را گزارش میکند و احساس بهتری در صبح در مقایسه با لحافهای کنترل داشت.
نشان داد که ضربان قلب و دما و رطوبت میکرو اقلیم برای پشم در طول دوره خواب کمتر بود. تولید عرق کمتر، Tsk و دما و رطوبت ریز اقلیم با پتوی پشمی در مقایسه با ترکیبات اکریلیک-الیاف-پنبه در شرایط گرم و مرطوب مشاهده شد.
18 نویسندگان این تغییرات را به خواص بافر رطوبت و انتقال الیاف پشم نسبت دادند. با این حال، هیچ یک از این مطالعات قبلی معیارهای خواب عینی را با استفاده از پلی سومنوگرافی (PSG) ثبت نکردند.
- منابع:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.